Srbija dobila prvu LGBT ministarku

Beograd -- Aleksandar Vučić izjavio je da zna da je buduća ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić gej, ali da ga privatna opredeljenja ne zanimaju.

Izvor: Tanjug
Podeli
screenshot
screenshot

On je naveo da ga jedino zanimaju njeni poslovni rezultati i poručio da je Brnabićeva dobrodošla u Vladu Srbije.

"Ana Brnabić i ja smo razgovarali i o tom aspektu. Ona to ne krije, s ponosom to govori. Ona je toliko fina i ljupka, i pitala me je, rekla je 'ako vam to smeta, sigurna sam da će o tome sada da govore'. Odgovorio sam joj 'mene interesuje šta možeš da uradiš, a znam koliko si stručna i vredna'", rekao je Vučić na konferenciji u Skupštini Srbije.

Mandatar je rekao da je srećan što može da radi sa nekim kao što je Ana Brnabić, te da u njenoj poslovnoj biografiji nema mrlja.

"Ako možete da mi kažete nešto loše o njenoj poslovnoj biografiji, recite. Mene samo zanima šta će da bude njen rezultat u teškom poslu koji je pred njom", rekao je mandatar.

On je podvukao da je Ana Brnabić najviše radila u ime NALED-a kako bi Srbija poboljšala svoj plasman na Duing biznis listi Svetske banke.

"Žena ima izvanrednu energiju i veoma se radujem da radim sa njom", poručio je dodajući da je Brnabićeva dobrodošla u Vladu Srbije.

U odnosu na prethodni saziv, mandatar Aleksandar Vučić će u narednom kabinetu imati šest novih ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 233 idi na stranu