Prag: U Srbiji poginule dve Čehinje i troje Slovaka VIDEO

Češko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da su u saobraćajnoj nesreći kod Aleksinca među petoro poginulih bile dve Čehinje.

Izvor: B92

Utorak, 21.06.2016.

13:42

Prag: U Srbiji poginule dve Čehinje i troje Slovaka VIDEO
Tanjug

Kako se navodi u saopštenju, u nesreći u kojoj je slovački autobus sa slovačkim turistima sleteo s puta i prevrnuo se, među 14 povređenih je osmoro čeških turista koji su se vraćali s letovanja na Krfu.

"Do informacija dolazimo postepeno. Povređeno je osmoro Čeha, smešteni su u razne bolnice. Povrede su lakše, nikome od njih nije ugrožen život. Većinu će već danas pustiti iz bolnica", kazala je za češke medije portparolka češkog MIP-a Mihaela Lagronova.

U udesu autobusa slovačke turističke agencije Eolus s 29 putnika i dva vozača poginulo je petoro putnika, troje Slovaka i dve Čehinje, a 14 putnika je povređeno i smešteno u bolnice, od toga jedan satežim povredama.

Slovačko Ministarstvo inostranih poslova sazvalo je krizni štab i šalje u Srbiju psihologe da se nađu turistima i povređenima, uglavnom starijim bračnim partnerima, čije letovanje je tako tragično završilo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poslaće danas i u sredu avion slovačke vlade da preveze preživele putnike autobusa, saopštio je portparol slovačkog Ministarstva unutrašnjih poslova Ivan Netik.

Po broju žrtava, ovo je druga najteža nesreća slovačkih autobusa poslednjih godina, nakon udesa u Hrvatskoj 2008. godine kada je autobus sa slovačkim turistima kraj Gospića udario u stub nadvožnjaka, a na mestu je poginulo 14 putnika, dok je 19 ranjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: