Utorak, 07.06.2016.

08:14

Eksplozija u centru Istanbula, 11 mrtvih

Snažna eksplozija odjeknula je u centru Istanbula u blizini autobuske stanice. Poginulo je sedam policajaca i četiri civila, saopštili su lokalni zvaničnici.

Izvor: B92, Tanjug

Eksplozija u centru Istanbula, 11 mrtvih
Screenshot

Autobus s policajcima bio je meta bombaškog napada u istanbulskoj oblasti Veznečiler, javljaju turski mediji. Povređeno je 36 osoba.

Kako se navodi, brojna ambulantna kola upućena su na mesto eksplozije.

Napad je izveden u jutarnjim satima u vreme najveće gužve i to u blizini istorijske četvrti grada, navodi CNN Turk. Poslednjih meseci učestale su eksplozije u turskim gradovima. Prilikom eksplozije u Istanbulu koja se dogodila u maju povređeno je osmoro ljudi, a u martu je u eksplozijama u blizini autobuske stanice u Ankari stradalo 37 ljudi. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, prenosi Rojters, podsećajući da su nedavne napade u Turskoj izvodili pripadnici ID, kurdski ekstremisti i pripadnici radikalne levice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: