"Niš koncert Svetlane Ražnatović platio 2 dinara"

Prema ugovorima koje je pokazao gradonačelnik Niša Zoran Perišić, nastup Svetlane Ražnatović za Srpsku novu godinu, ozvučenje i oprema plaćeni su dva dinara.

Izvor: Južne vesti
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Gradonačelnik Niša tvrdi da su dva ugovora o saradnji potpisana pred koncert, prenosi portal Južne vesti.

"Plaćamo po jedan dinar, jer u ugovoru mora da stoji neki iznos. Ne može da piše da je besplatno. Na jedan dinar ne plaćamo PDV, tako da nas to oslobađa dodatnih obaveza", rekao je Perišić.

Koncertom popularne turbo-folk zvezde, kako se navodi u ugovorima, podiže se kulturni standard Niša.

"U cilju ostvarivanja dugoročne saradnje ili partnerstva u eventualnim budućim kulturnim projektima, u cilju podizanja kulturnih i umetničkih standarda Grada Niša, kao i opšteg kriterijuma vrednovanja regiona, ugovorena strane su se sporazumele da izvođač realizuje svoje usluge u vrednosti od jednog dinara", stavka je iz ugovora.

Međutim, Grad Niš se, prema ugovoru, obavezao da izvođaču i članovima produkcije "Berar" obezbedi hotelski smeštaj.

Gradonačelnik Perišić se, između ostalog, žalio i na to što građani i novinari "dižu prašinu" oko Cecinog koncerta.

"Goran Bregović je sada pevao u Novom Sadu, a niko nije komentarisao. Prošle godine Ceca pevala u Novom Sadu, vrlo malo komentara i reakcija je bilo. Ovde kod nas kad se dešava… Meni je to neshvatljivo. Kad nemamo doček, što nemamo. Kad imamo, onda što ga imamo", rekao je danas Perišić.

Podsetimo, gradske vlasti u Nišu danima su davale nejasne informacije o tome ko plaća Cecin koncert na centralnom trgu. Gradonačelnik Perišić je pre nekoliko dana samo kratko rekao da to organizuje i plaća Republika i da iz gradskog budžeta neće biti potrošen ni dinar.

Potom je na samom nastupu Ceca izjavila da poklanja ovaj koncert i da neće biti nikakve novčane nadoknade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 158 idi na stranu