Lučani: Požar u fabrici oružja, povređeni radnici

U fabrici namenske industrije "Milan Blagojević" u Lučanima jutros oko 9 h izbio je požar u kome su povređena četiri radnika, rečeno je u Ministarstvu odbrane.

Izvor: Blic, Tanjug

Sreda, 30.09.2015.

11:38

Default images
Foto: Beta, arhiva

Trojica povređenih su zbog teških povreda sanitetom prebačeni na VMA u Beograd.

Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu odbrane, požar je izbio u objektu za proizvodnju baruta, na mašini za gnjetanje baruta, a povređeni su sa opekotinama prevezeni u čačansku bolnicu.

Direktor čačanske bolnice Radoslav Milošević rekao je Tanjugu da su dvoje pacijenata iz Lučana, koje je zahvatila vatra, trenutno u operacionoj sali, jedan je na intenzivnoj nezi, a jedno lice je lakše povređeno.

Radnici su prevezeni u Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je povređene radnike po njihovom prijemu na VMA.

Kako je Tanjugu rečeno u Odeljenju za vanredne situacije Moravičkog okruga, Namenska u Lučanima ima sopstvenu službu protivpožarne zaštite koja je lokalizovala požar.

Uviđaj na mestu požara obavlja zamenica osnovnog javnog tužioca u Čačku Jasmina Lozović u prisustvu policijskih službenika koji utvrđuju okolnosti izbijanja požara.

Ministarstvo rada saopštilo je da će nakon inspekcijskog nadzora i utvrđivanja svih relevantnih činjenica u vezi sa kolektivnom povredom u fabrici oružja u Lučanima, inspektor rada preduzeti zakonom propisane mere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: