Anketa: Kolinda ispunila očekivanja

Zagreb -- Sto dana nalazi se iza Kolinde Grabar Kitarović na poziciji predsednice države, a Dnevnik Nove TV piše o rezultatima istraživanja o radu predsednice.

Izvor: index.hr
Podeli

Čak 56 odsto ispitanika smatra kako Grabar Kitarović radi u skladu s očekivanjima koje su imali kada je izabrana.

S druge strane, 31 odsto građana smatra kako Kolinda nije ispunila njihova očekivanja. Manji deo, njih 10 odsto, smatra da predsednica radi iznad njihovih očekivanja, a tri odsto ispitanika ne zna.

Čini se kako odobravanje rada Grabar Kitarović raste među biračima. U aprilskom istraživanju 53 odsto građana ocenilo je kako Kolinda radi u skladu s njihovim očekivanjima, dakle zabeležen je rast od 3 odsto.

Ipak, zabeležen je i blag porast ispitanika koji smatraju da Kolinda radi ispod očekivanja.

Nakon 100 dana mandata, 42 odsto birača smatra kako je Kolinda u radu uglavnom ili potpuno samostalna. Za 33 posto birača ona nije samostalna, već smatraju da je pod uticajem HDZ-a.

U odnosu na travanjsko istraživanje, zabilježen je blagi porast broja onih koji misle da je manje

Većina ispitanika i dalje smatra kako je premijer Milanović odgovoran za izostanak saradnje s predsednicom, ali nju danas za takav odnos okrivljuje skoro dvostruko više birača nego u prošlom istraživanju. Da je Milanović odgovoran misli 54 posto birača, dok Kolindu odgovornom smatra njih 15 posto.

strana 1 od 117 idi na stranu