Obrenovčani traže hitnu isplatu

Obrenovčani pogođeni katastrofalnim poplavama protestovali su danas ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici u Beogradu.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 07.07.2014.

12:10

Default images

Oko dvadesetak okupljenih je predalo zahtev kojim, između ostalog, traže hitnu i neizostavnu isplatu obećane prve pomoći u iznosu od 250.000 dinara.

Obrenovčanin Dragan Murar je Tanjugu rekao da građani traže i hitno uvođenje privremenih mera u gradskoj opštini Obrenovac zbog, kako tvrdi, sporosti, nesposobnosti i zloupotreba opštinskog rukovdostva, kao i preispitivanje njihove krivice.

"Tražimo hitnu i neizostavnu isplatu prve pomoći koja nam je obećana u vrednosti od 250.000 dinara do 25. jula", rekao je Dragan Murar novinarima izpred Vlade Srbije.
Foto: Tanjug
Zahtevi u devet tačaka predati su potpredsednici Vlade Srbije Zorani Mihajlović i direktoru vladine Kancelarije za obnovu poplavljenih područja Marku Blagojeviću.

Demonstranti očekuju da ih danas primi neko iz Vlade Srbije, kako bi s njima razgovarali o ukupno devet svojih zahteva.

"Ovo su zahtevi ogorčenih građana Obrenovca. Mi nemamo nikakvu pomoć niti od države, niti od opštinskih organa niti od Gradske uprave. Ko kaže drugačije, laže. Gospodin Čučković obmanjuje narod", kazao je Murar.
Foto: Tanjug
On je dodao da je Obrenovac sada socijalni slučaj, a da će do septembra, ako se ništa ne promeni, postati socijalna bomba.

"Obrenovac je postao socijalni slučaj, a dočekamo li septembar to će biti socijalna bomba. Zato smo ovde da građani Srbije vide da smo mi ugroženi", naveo je on.

Rekao je da ljudi spavaju u šatorima pored kuća ili na mokrim podovima, a "red je da moja vlada i moja država pomogne građanima, jer jedino ona može da pomogne".
Foto: Tanjug
Među zahtevima koji je grupa uputila danas premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, direktoru Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima Marku Blagojeviću i predsednici Komisije za procenu štete Zorani Mihajlović su i precizni rokovi za izgradnju kuća i za obnovu infrastrukture Obrenovca.
Foto: Tanjug
Murar tvrdi da predstavlja sve građane Obrenovca, a ne samo jedno naselje.

Predsednik Udruženja građana naselja "Braća Jugović" iz Obrenovca Jovan Milivojević ogradio se od predatih zahteva, a Murara optužio da zastupa jednu političku opciju ne želeći da precizira koju.

On tvrdi da su zahtevi predati Vladi Srbije "prvenstveno lični".

"Sinoć sam mu (Muraru) rekao da ga naše naselje, koje čini 126 kuća, oko 600 ljudi, neće podržati jer nećemo da podržimo ni jednu političku partiju, kao što to čini Murar", dodao je Milivojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: