Pred sudom o pretovaru kokaina

U Specijalnom sudu je izvođenjem dokaza, među kojima i SMS poruka, nastavljeno suđenje pripadnicima grupe Darka Šarića koje se tereti za šverc 5,7 tona kokaina.

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2014.

11:51

Default images

Tokom trećeg dana suđenja, kome je prisustovao i Šarić, Tužilaštvo je predstavilo i tri SMS poruke koje, kako tvrde, predstavljaju dokaz da su okrivljeni Boban Stojiljković i Marko Dabović u Brazilu dogovorali pomoć pri utovaru kokaina.

Zamenik tužioca je prethodno naveo da su njih dvojica i po podacima italijanskih nadležnih organa, dobijenih na osnovu zamolnice srpskih kolega, avionom zajedno putovali u Brazil u septembru i oktobru 2009. godine.

Na suđenju je predstavljena sadržina tih poruka, a u jednoj od njih koju je, po navodima tužioca, poslao Stojiljković se navodi: "Ukoliko je potrebno da idem na skelu, spreman sam i da idem".

Ta poruka, kako tvrdi Tužilaštvo, dokazuje da je Stojiljković uključen u pretovar kokaina sa jahte Maui u Urugvaju i da pita da li za to treba još ljudi.

Advokati okrivljenih, kao i sam Stojiljković, sve su to negirali tvrdeći da je to samo pokušaj Tužilaštva da Stojiljkovića i Dabovića poveže se krivičnim delom.

Advokati su tvrdili i da Stojiljković nema nikakve veze sa utovarom i pretovarom robe i da za to nema ni dokaza.

Stojiljković je istakao i da je "blago rečeno zaprepašćen onim što je čuo u sudnici i da je reč skela nemoguće povezati sa njim".

Zamenik tužioca je ukazao da su Stojiljković i Dabović bili dva puta u Brazilu, dok je Stojiljković to potvrdio korigujući svoju izjavu sa prethodnog pretresa da je bio samo jedanput, uz objašnjenje da je drugi put zaboravio jer mu to "nije bilo bitno u životu".

Advokat Dabovića je tvrdio da njegov klijent nije bio na spornim letovima ka Brazilu i da dokaz za to postoji u optužnici, dodavši da će o tome govoriti u nastavku procesa.

Način pribavljanja SMS poruka advokati su ocenili kao kršenja zakona i nezakonito prisluškivanje što je Tužilaštvo odbacilo.

Zastupnici Tužilaštva su dodali i da su u tom slučaju u potpunosti poštovani zakoni, a da su SMS poruke pronađene i veštačenjem mobilnog telefona, takođe okrivljenog Željka Vujanovića.

Suđenje Šariću, koji se tereti da je organizator cele grupe, počelo je u ponedeljak kada je on negirao krivicu, tvrdeći da droga nije njegova i da je kompletan proces obmana bivšeg režima da "zamagli svoje lopovluke".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: