Lokalni izbori u pet opština

Istovremeno kada i vanredni parlamentarni i beogradski izbori danas će lokalni izbori biti održani i u Pećincima, Boru, Negotinu, Sevojnu i Aranđelovcu.

Izvor: B92

Nedelja, 16.03.2014.

07:27

Default images

Na zbirnoj izbornoj listi za lokalne izbore u Negotinu nalazi se šest stranaka i koalicija, pod brojem jedan je koalicija SPS-JS, dok je kao druga proglašena koalicija okupljena oko SNS, rečeno je Tanjugu u opštinskoj izbornoj komisiji.

Pod rednim brojem tri na zbirnom izbornom listiću je lista DS-PUPS, četvrti je LDP, peta Vlaška demokratska stranka, a šesti D S S.

U Negotinu će biti otvorena 72 biračka mesta, a pravo glasa ima 40.846 građana iz Negotina i iz 38 okolnih mesnih zajednica.

Skupština opštine Negotin ima 45 odbornika, a predsednik Opštinske izborne komisije Branislav Liksarević rekao je ranije Tanjugu da je sve spremno za održavanje izbora i da nema nikakvih nepravilnosti.

U Aranđelovcu je takođe sve spremno za održavanje lokalnih izbora a proglašeno je dest izborni lista, rekao je Tanjugu sekretar Opštinske izborne komisije Nikola Ustić.

On je naveo da nije bilo nikavih primedbi na rad Opštinske izborne komsije i da sutra, na 39 biračkih mesta može da glasa 38.169 upisanih birača.

Prva na listi je koalicija oko naprednjaka, zatim sledi koalicja oko socijalista pa liste LDP, DSS, Pokreta Dveri, SRS, URS , DS , Grupe Građana "GEPS" i Nove demokratske stranke.

Opštinska izborna komisiji u Boru proglasila je 11 lista kandidata za lokalne izbore - devet političkih opcija i dve grupe građana.

Prva na spisku je lista "Aleksandar Vučić - Budućnost u koju verujem", koju čini koalicija Srpske napredne stranke i Nove Srbije.

Broj dva je izborna lista okupljena oko socijalista - "Ivica Dačić - SPS-PUPS-JS", a broj tri je lista "DSS-VNS - Iskreno za Bor".

Na četvrtom mestu je lista "Demokratska stranka - Darko Mihajlović", pod brojem pet su "Dveri - Vladan Glišić" dok je šesta lista "Srpska radikalna stranka - doktor Vojislav Šešelj".

Na sedmom mestu je lista "Ujedinjeni za Bor grad - Mlađan Dinkić", pod brojem osam je lista "Čedomir Jovanović - LDP", dok je na devetom mestu Grupa građana "Klime Bitkoski".

Na desetom mestu je lista Grupe građana "Pokret za novo doba", a pod rednim brojem 11 je koalicija "Boris Tadić - Nova demokratska stranka - Zeleni - Zajedno za Srbiju".

U Pećincima je proglašeno devet izbornih lista stranaka, grupa građana ili političkih organizacija, potvrdila je Tanjugu sekretar Opštinske izborne komisije Dragana Jovičić.

Ona je precizirala da će 16.111 građana upisanih u birački spisak u toj sremskoj opštini imati priliku da se izjasni o tome kojih 30 odbornika će ih predstavljati u opštinskoj skupštini.

Pod rednim brojem jedan je lista "Aleksandar Vučić-Budućnost u koju verujem", na drugom mestu je lista "Socijalistička partija Srbije-Ivica Dačić", a zatim slede lista "Čedomir Jovanović-Liberalno demokratska partija".

Na četvrtom mestu je lista "Milenko đurđević-Za naše selo", na petom mestu je lista "Demokratska stranka-Živko Marković" a zatim sledi "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj".

Sedma je lista "Za naprednu i slobodnu opštinu", redni broj osam ima lista "Saša Ristivojević-Moj šor, avlija i komšija", a deveta je lista Srpska demokratska stranka-Branislav Švonja".

Gradska izborna komisija Užica utvrdila je zbirnu listu za izbor odbornika Skupštine gradske opštine Sevojno na kojoj je sedam odborničkih lista.

Za 15 odborničkih mandata nadmetaće se 101 kandidat, saopšteno je Tanjugu u Gradskoj izbornoj komisiji.

Lista Srpske napredne stranke biće prva na izbornom listiću, druga je lista URS-a, treća Nove Srbije, a četvrta koalicije SPS-PUPS-JS-Pokret snaga Srbije.

Na petom mestu je lista Demokratske stranke, šesta DSS-a, a na sedmom mestu proglašena je lista LDP-a.

Na pet biračkih mesta u Sevojnu na lokalnim izborima biračko pravo može iskoristiti 5.970 žitelja Sevojna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: