I bazen nije za upotrebu u Užicu

Gradski bazen u Užicu saopštio da preventivno prekida rad u skladu sa rešenjem sanitarne inspekcije republičkog Ministarstva zdravlja.

Izvor: B92

Utorak, 31.12.2013.

22:50

Default images

Takva odluka doneta je i u skladu sa saopštenjem Zavoda za javno zdravlje Užice, u kom je navedeno "da se ne preporučuje korišćenje bazenske vode u rekreativne svrhe, jer to podrazumeva dući boravak u bazenu, a samim tim i dući direktan kontakt preko kože i sluzokože, udisanje kapljica i eventualno gutanje vode".

Istovremeno Zavod za javno zdravlje Užice saopštava da se voda u Užicu može koristiti u sanitarno-tehničke svrhe, što podrazumeva održavanje lične higijene, kupanje, tuširanje, umivanje, pranje zuba, pranje posuđa i druge aktivnosti.

Zavod podseća Užičane da ne koriste vodu za piće i pripremanje hrane sa vodozahvata Vrutci i da se ne može koristiti voda za piće sa javnih česmi koje se snabdevaju sa akumulacije Vrutci.

Podsetimo, u četvrtak, 2. januara, ističu 72 sata od početka hemijskog tretmana vode koja stiže iz akumulacije Vrutci gde je voda zagađena algama, te je šest dana zabranjena njena upotreba za piće i kuvanje hrane.

Užički "Vodovod" je u ponedeljak, 30. decembra, u crpnoj stanici "Turica" montirao opremu pomoću koje ubacuje hlor-dioksid u cevovod s vodom koja stiže s Vrutaka. Tako tretirana voda se kroz cevovod dužine 600 metara pumpa do Fabrike vode na Cerovića brdu u Užicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: