Oduzeti braća i sestre male Marije

Sofija -- Braća i sestre bugarske devojčice Marije biće smešteni u hraniteljske porodice i domove sve dok njihovi roditelji ne budu mogli da preuzmu brigu o njima.

Izvor: Tanjug
Podeli

Deca uzrasta od dve do 15 godina, njih sedmoro, biće smeštena u kuće rođaka i hranitelja, kao i u specijalizovane ustanove, a biće im omogućen i redovan kontakt sa roditeljima Atanasom i Sašom Rusevom, koji ne mogu da se staraju o njima, saopštile su socijalne službe u Bugarskoj.

Njih dvoje su priznali da su ostavili sedmomesečnu Mariju u Grčkoj 2009. godine, jer su bili suviše siromašni da brinu o njoj, ali su negirali da su uzeli novac zauzvrat.

Mala Marija trebalo bi uskoro da bude vraćena u Bugarsku, gde bi trebalo da bude smeštena u socijalnu ustanovu koja brine o napuštenoj deci.

Region

Bez dogovora o "Sejdić-Finci"

Bukurešt -- Sastanak političkih lidera iz Federacije Bosne i Hercegovini, koji je održan u Budimpešti, završen je bez dogovora o modelu realizacije presude "Sejdić-Finci".

Region četvrtak 31.10. 19:43 Komentara: 2

HR: Štrajk lekara još traje

Zagreb -- Štrajk hrvatskih lekara traje već 44 dana, a najverovatnije ni danas neće biti okončan jer sindikalni čelnici ne očekuju potpisivanje novog kolektivnog ugovora.

Region četvrtak 31.10. 14:33 Komentara: 0
strana 1 od 151 idi na stranu