Vučić o Đilasu:Dačić je šarmantniji

Potpredsednik vlade Vučić izjavio da će o vlasti u Beogradu s koalicionim partnerima razgovarati posle dijaloga u Briselu i okončanja velikih ulaganja.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 02.09.2013.

11:44

Default images

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da smatra da je premijer Ivica Dačić govorio u političkom smislu kada je ocenio da je gradonačelnik i lider DS Dragan Đilas na putu da postane "pluskvamperfekat" i dodao da će sa premijerom o vlasti u Beogradu, ali i u Vojvodini, razgovarati kada budu bili završeni veliki poslovi u zemlji.

Vučić je na pitanje novinara da komentariše tu izjavu Dačića rekao da on ne može na takav način da govori, da je Dačić "šarmantniji" od njega i izražava se na drugačiji način. "Nisam čovek koji ume da se osmehuje, niti ume na takav način da se obraća javnosti", rekao je Vučić.

Na pitanje kada će se odlučivati o vlasti u Beogradu, Vučić je rekao da će o tome odlučivati Glavni odbor SNS, ali i organi SPS. "Ne mislim da ima potrebe za strašnom žurbom, ali mislim da je važno da se nastavi da se rade veliki poslovi u Beogradu, a imamo puno posla i u celoj Srbiji", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, on i lider SPS su više puta razgovarali o tome i "nikada nije bilo vremena". "Odluku o vlasti u Beogradu doneće glavni odbori SNS i SPS. Očekujem da ćemo ja i Dačić, kad završimo dijalog, 8. septembra u Briselu i kad završimo velike investicije, razgovarati o tome kako vidimo budućnost Beograda i Vojvodine", zaključio je Vučić.

On je ocenio da Đilas vodi stranku i preduzima poteze koje smatra najboljim za svoju stranku. Primetio je: "Bes i mržnja ne proizvode baš najbolje rezultate".

Lider SNS je naveo da je prethodnih dana pobijao tačku po tačku kritike DS i da tu nije imao nikakvih problema, uz ocenu da DS ni po jednom pitanju nije bil u pravu. Vučić je objasnio da su iz DS rekli da nema optužnica za organizovani kriminal, a da je za godinu podignuto 180, kao i da su naveli da raste nezaposlenost, a da svi podaci pokazuju da je nezaposlenost sa 25,3 smanjena na 24,1 odsto.

"Mislim da to nije mali uspeh imajući u vidu geometrijsku progresiju kojom je ta linija nezaposlenosti rasla od 14,8 u 2008. do 25,9 u 2012. godini i mislim da je to zaustaviti i krenuti tim trendom pada nezaposlenosti veoma važno za zemlju, a taj trend će se nastaviti".

"Na ta dva primera sam pokazao da ti argumenti nisu bili validni, a o svemu drugom poltiičke stranke će donositi svoje odluke", rekao je Vučić.

S druge strane, premijer Srbije i lider SPS Ivica Dačić ponovio je danas stav da je gradonačelnik Beograda "na putu da postane" "pluskvamperfekat", ali je i dodao da će se o eventualnoj smeni beogradske vlasti razgovarati narednih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: