Vulin ostaje na čelu kancelarije

Beograd -- Aleksandar Vučić izjavio je da će direktor Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin, koji je kandidovan za ministra bez portfelja, ostati da obavlja tu funkciju.

Izvor: Tanjug
Podeli

Vučić je novinarima ispred novootvorene štamparije kompanije Ringijer-Aksel Špringer rekao da misli da će Vulin nastaviti da obavlja funkciju direktora, zato što to inače ide uz mesto koje će dobiti u rekonstruisanoj vladi, a to je ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju.

"Što se tiče direktora BIA , to će se uraditi sa predsednikom Nikolićem, jer je to veoma važno u smislu borbe protiv korupcije i kriminala, stabilnosti zemlje i obaveza prema stranim partnerima da to bude ličnost poput Nebojše Rodića", rekao je Vučić.

On je naveo da na to mesto treba postaviti nekog ko će uz najmanju primenu različitih mera postići najbolje rezultate, ističući da je u ovoj godini 2,7 puta bilo manje primene tih mera, nego u prethodnoj sa većim brojem krivično pravnih postupaka.

Vučić je dodao i da nije bilo zloupotreba ni primene mera zarad informacija koje mogu da se koriste u političke svrhe, već zbog ozbiljnih sumnji za izvršenje teških krivičnih dela.

Politika

SNS: Izbori nisu tabu tema

Beograd -- Da li će, osim lokalne vlasti u glavnom gradu, građani birati i novi saziv Skupštine Srbije, pitanje je o kojem bi trebalo da odluči vladajuća koalicija.

Politika ponedeljak 30.09. 17:54 Komentara: 51
strana 1 od 192 idi na stranu