Novi Sad: Funkcioner DS prešao u JS

Ivan Ferko, nekadašnji visoki funkcioner novosadskih demokrata, napustio je prošle nedelje DS i prešao Jedinstvenu Srbiju, saznaje 021.

Izvor: B92

Petak, 26.07.2013.

11:20

Default images

Prema informacijama do kojih je došao 021, Ferko, koji je bio direktor Parking servisa i nakratko direktor Gradskog zelenila, dobio je odmah i nov posao - sada je savetnik direktora Elektrovojvodine Srđana Kruževića.

Bivši funkcioner demokrata nije želeo da komentariše ni iščlanjenje iz matične stranke, niti informaciju da je prešao u redove JS. "Ne želim da komentarišem. Molim vas, to je moja privatna stvar", kratko je rekao Ferko novinarima Radija 021.

Elektrovojvodinom upravlja Jedinstvena Srbija, koju u Novom Sadu nezvanično predvodi Rade Basta (1979), profesor fizičke kulture, bivši policajac i kik-bokser, ali i "siva eminencija" ovog novosadskog preduzeća, u kom je zaposlen takođe kao savetnik direktora.

"Inače, prvi čovek JS se od skora među političarima kotira kao vrstan politički strateg koji je, poučen neverovatnim izbornih uspehom Tomislava Bokana i SPO, i sam uspeo da podigne rejting svoje partije do neslućenih razmera. Tako je Palmina stranka nedavno skoro potukla SNS na izborima za Savet mesne zajednice u Futogu, a u Kaću čak i pobedila", piše portal 021.

Taj portal piše i da je Ferko poslednji od mnogih novozaposlenih u tom privrednom gigantu u kojem su u poslednjih godinu dana uhlebljenje našli i brojni zaslužni i novi članovi JS. Bivši demokrata je iz Kisača, pa se pretpostavlja da bi mogao biti Bastin glavni čovek u tom selu za neke naredne izbore.

021 podseća da je Basta u decembru dobio priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" za doprinos razvoju preduzetničkog i društvenog stvaralaštva, a mnogi ga porede sa Bilom Gejtsom nakon što je uspeo da kao vlasnik Delta-farma za samo tri godine ostvari neto dobit od više stotina miliona dinara, a neki su ga zbog toga povezivali sa Čankom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: