Posle Rikera, u Beogradu Rogozin

Beograd -- Potpredsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin dolazi danas u posetu Beogradu, gde će se sastati sa najvišim srpskim zvaničnicima.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Kako je Tanjugu rečeno u ruskoj ambasadi, Rogozin će se sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Iz Vlade Srbije je najavljeno da će Rogozin razgovarati sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

Predviđen je i susret ruskog zvaničnika sa predsednikom Narodne skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem, navode u ruskoj ambasadi.

Urednik Komersanta Genadij Sisojev za B92 kaže da je motiv ove posete isključivo ekonomski i da ne očekuje da će Rogozin u Beograd doneti bilo kakve političke poruke. Inače, Rogozinova poseta Beogradu je uzvratna poseta, na Vučićevu posetu Moskvi iz avgusta ove godine.

"Koliko ja znam tokom avgustovske posete gospodin Vučić je od Rusije tražio konktretnu pomoć u plasmanu srpske namenske proizvodnje, odnosno naoružanja, jer je rekao da Srbija planira da akitvira tu proizvodnju, znači da Rusija treba da pomogne i plasira tu proizvodnju. Ali, ključni problem je tu plasman. Rusija je tada obećala da će u tome pomoći i sad kada dolazi do posete Rogozina Srbiji, on i Vučić bi trebalo da razmotre zaključke koje su za njih pripremili stručnjaci", smatra Sisojev.

Prethodnog dana u poseti Beogradu bio je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Filip Riker, koji se sastao sa najvišim državnim zvaničnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 201 idi na stranu