Potopljen "Baunti", dvoje nestalih

Spasioci su dosad uspeli da spasu 14 od 16 članova posade replike čuvenog broda "Baunti", koji je potopio nadolazeći uragan Sendi. Traje potraga za dve osobe.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.10.2012.

14:12

Default images

Kako je saopštila američka obalska straža, 16 osoba koje su bile na replici broda morale su da se evakuišu u blizini Severne Karoline u dva čamca za spasavanje.

Spasilačke ekipe su se odmah helikopterima uputile ka njima, akcija spasavanja je u toku, a brod je nekoliko sati nakon prinudne evakuacije potonuo.

Brod je izgrađen za film "Pobuna na brodu Baunti" iz 1962. godine i prošle noći ostao je bez goriva na oko 145 kilometara jugoistočno od obale Severne Karoline.

Brod dug 55 metara počeo je da tone i borio se sa vetrom koji je duvao 65 kilometara na sat i talasima visokim pet metara, prenosi Rojters.

Originalni "Baunti" postao je ozloglašen posle pobune na Tahitiju 1789. godine. U filmu iz 1962. Marlon Brando glumio je glavnog pobunjenika Flečera Kristijana, a replika britanskog broda pojavila se i u filmu "Pirati sa Kariba".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: