Srbin ranjen na Merdaru operisan

Lekari Klinike za urologiju Kliničkog centra u Nišu su uspešno operisali Žarka M. iz Zrenjanina koji je u incidentu na Merdaru zadobio upucan u predelu karlice.

Izvor: B92

Petak, 29.06.2012.

15:48

Default images

Operacija je trajala nekoliko sati, a pacijent je sada vitalno stabilan i uspešno se oporavlja, kaže koordinator za medije Kliničkog centa Marko Smiljković.

Žarko M. (20) iz Zrenjanina povredjen je vatrenim oružjem u jučerašnjem incidentu kod Merdara.

On je u niški Klinički centar primljen sa ustrelnom ranom od vatrenog oružja, koja je zahvatila karlicu i urogenitalni trakt.

Zdravstveno stanje mladića ranjenog na administrativnom prelazu Merdare, koji je u prokupačkoj bolnici zadržan na lečenju zbog zadobijenih ustrelnih rana u donjim ekstremitetima, danas je stabilno i on nije životno ugrožen, rekla je portparolka Zdravstvenog centra ''Dr Aleksa Savić'' u Prokuplju Jelena Pantović.

"Pacijent je danas u znatno boljem stanju, on se oporavlja i za nekoliko dana će biti otpušten kući", kazala je Pantovićeva.

Ona je dodala da je jedan pacijent koji je takodje ranjen u incidentu na prelazu Merdare odbio lečenje i napustio bolnicu na lični zahtev. Dežurni lekar na odeljenju hirurgije bolnice ''Dr Aleksa Savić'' Bratislav Knežević kazao je Tanjugu da je povredjeni mladić koji je zadržan na lečenje odbio bilo kakvu komunikaciju sa predstavnicima medija kojima je po njegovom zahtevu zabranjen ulaz u njegovu bolničku sobu.

U sukobu grupe Srba sa pripadnicima kosovske policije na administrativnom prelazu Merdare povredjeno je 20 Srba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: