Jeremić u Briselu sa ministrima EU

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić nastavlja posetu Briselu i danas će imati mnoge susrete sa ministrima iz EU i zemalja koje su kandidati za pridruživanje.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 23.03.2012.

08:48

Default images

Kako se očekuje, Jeremić će razgovarati sa šefovima diplomatije Malte, Italije, Letonije, Bugarske i Španije, kao i sa ministrima spoljnih poslova Makedonije, Crne Gore i Hrvatske, čija ministarka Vesna Pusić je nedavno izjavila da njena zemlja neće podržati kandidaturu Jeremića za mesto predsednika Generalne skupštine UN.

Kako je saopštilo hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, susret će se održati na marginama sastanka Saveta za spoljne poslove.

Za danas je predviđeno i da Jeremić bude na radnom ručku sa direktorom Spoljne službe EU za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom.

Jeremić je sinoć prisustvovao ministarskom sastanku zemalja članica Evropske unije i zemalja kandidata za članstvo. To je prvi put da Srbija, posle sticanja statusa kandidata za članstvo učestvuje na takvom sastanku. Uoči sastanka, Jeremić je izrazio očekivanje da će Srbija dati supstancijalni doprinos diskusijama unutar EU.

"Sticanje statusa kandidata za pridruživanje nam je otvorilo vrata da doprinesemo diskusiji i steknemo uvid u formiranje mišljenja o važnim spoljnopolitičkim pitanjima", izjavio je Jeremić novinarima po dolasku u Brisel. Jeremić je sinoć razgovarao i sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: