CG: Hoće da kupi ,,Pobjedu" za evro

Fahrudin Radončić ponudio je jedan evro za kupovinu akcija ,,Pobjede", uz obećanje da će 2,1 milion evra uložiti u štampariju i informacionu tehnologiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2011.

14:50

Default images

Podgoričke ,,Vijesti" navode da je bosanski biznismen, inače vlasnik sarajevskog lista ,,Dnevni avaz", najavio gradnju stambeno-poslovnog objekta na sadašnjoj vrednoj lokaciji dnevnog glasila ,,Pobjeda". Radončić traži da država Crna Gora preuzme dugoročne kredite ,,Pobjede" kod ,,Erste" i ,,Podgoričke banke", u nominalnom iznosu od 6,47 miliona evra.

On je ponudio da preuzme kratkoročne obaveze preduzeća, koje na kraju novembra iznose četiri miliona evra. Taj iznos podrazumeva dugovanja radnicima, dobavljačima i državi.

Kompanija ,,Avaz" predviđa da smanji broj zaposlenih na oko 170 do kraja 2015. godine, pišu ,,Vijesti" i prenose podatke koje je, kako se navodi, zvanično objavila Tenderska komisija za privatizaciju 85,99 odsto državnih akcija ,,Pobjede".

Radončić bi, dakle, da otpusti oko 80 zaposlenih od sadašnjih 250, a u ,,Pobjedi" je već prepolovljen broj radnika za nepune dve godine, pišu ,,Vijesti".

Iz Tenderske komisije, koju predvodi ministar Milorad Katnić, najavljeno je da će danas razmatrati izveštaj radne grupe koja procenjuje da li je ponuda vlasnika sarajavskog ,,Avaza" formalno ispravna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: