Ledinci: Napadač u teškom stanju

Srećko Martić, koji je u nedelju aktivirao ručnu bombu, od koje je smrtno stradao njegov otac i jedan policajac, u teškom je stanju. Drugi policajac stabilno.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2011.

09:03

Default images

Napadač će, ukoliko bude u stanju, u narednih 48 sati biti saslušan.

U međuvremenu, policija je izvršila uviđaj, policajac koji je ranjen u dvorištu kuće porodice Martić, Saša Marinković, danas će biti pušten kući iz bolnice.

Ova tragedija se dogodila u nedelju, kada je Nada Martić pozvala policiju, žaleći se da njen stariji brat Srećko u alkoholisanom stanju razbija stvari po kući. Kada su policajci došli na intervenciju u Stare Ledince pored Novog Sada, odnosno kada je ranjeni policajac pokušao da savlada Srećka Martića (36), on je aktivirao ručnu bombu M-75, koju je držao u džepu i bacio je između svog oca i drugog policajca. Bomba je eksplodirala za samo tri i po sekunde i usmrtila je policajca Sinišu Hrnjeza (1972. godište) i Jovu Martića (1949. godište).

Kako je B92 saznao od očevidaca ove nesreće, porodica Martić je 1995. izbegla iz Knina i od tada oni žive u Ulici Vuka Karadžića 169, u Starim Ledincima. Takođe, kako nezvanično saznajemo, Srećko Martić nije imao krivični dosije, iako ovo nije prvi put da policija interveniše po prijavi za nasilje u porodici.

To je potvrdio i komšija: "Ja sam na licu mesta video da je ovom malom otkinuta ruka, policajcu, a Jovo leži odmah dole. Srećko je davao znake života. Onda je došla Hitna pomoć i policija i pokupila ih. Kažu da je imao problema s porodicom, bila je interventna policija nekoliko puta. Ali to je tragedija, jer niko ne preduzima nikakve mere, puno je oružja. To su ljudi izbeglice. Doneto je to s njima, ima i bombi."

Srećko Martić je po dolasku Hitne pomoći prebačen u Klinički cenar Vojvodine, gde je operisan, potvrđeno je za B92. Ima brojne povrede stomaka i grudnog koša i njegovo stanje je još kritično.

Takođe, određeno mu je policijsko zadržavanje i on će, ukoliko bude u stanju, u narednih 48 sati biti saslušan.

Za utorak je najavljena i komemoracija u čast nastradalom policajcu, a potom i protestna šetnja Novim Sadom, koju organizuju njegove kolege zbog sve češćih napada na policijske službenike

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: