Nastavljena hapšenja u Kolubari

Milivoje Ristić, Milovan Obradović i Milovan Radosavljević uhapšeni su zbog sumnje da su oštetili Kolubaru, sanaje B92 u MUP-u Srbije.

Izvor: B92

Petak, 28.10.2011.

22:16

Default images

Ristić, pomocnik direktora za komercijalne poslove, Obradović, zamenik direktora JP Kolubara i Radosavljević, director firme Inos sirovine iz Lazarevca su uhapšeni zbog sumnje da su oštetili Kolubaru za 58 miliona dinara u periodu od 2004-2008. godine, saznaje B92 u MUP-u Srbije.

Dvojica direktora Kolubare uhapšeni su zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj tako što su preduzeću Inos sirovine omogućavali da od Kolubare otkupljuju sekundarne sirovine, uglavnom gvožđe, po ceni od 6 dinara po kilogramu u vreme dok je tržišna cena bila 16 dinara po jednom kilogramu.

Da podsetimo, zbog sumnje da su na zakupu mašina "Kolubaru" oštetili za više od 12 miliona evra, ranije su uhapšeni nekadašnji direktor Kolubare Dragan Tomić i nekoliko njegovih saradnika, kao i vlasnici privatnih firmi koji su iznajmljivali mehanizaciju Kolubari.

Malverzacije u "Kolubari" javnosti je prvi otkrio Insajder B92.

U serijalu "Prevara veka" Insajder je istraživao kako je ovo strateški važno državno preduzeće, od čijeg uglja se proizvodi polovina struje u Srbiji, godinama je bilo mnogo važnije kao izvor bogaćenja pojedinaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: