Uskršnji "samit" u Patrijaršiji

Nakon liturgije - svojevrstan "uskršnji samit" u Beogradu. U zgradi Patrijaršije, uz Irineja, za istim stolom predstavnici vlasti i opozicije.

Izvor: B92

Nedelja, 24.04.2011.

15:03

Default images

Naime, patrijarh Irinej nakon uskršnje službe u Sabornoj crkvi, primio je lidera SNS Tomislava Nikolića kao i ministre u Vladi Srbije Ivicu Dačića i Srđana Srećkovića.

Uskršnjim jajetom koje je pojeo u ovom društvu, predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić prekinuo je i štrajk glađu.

08:58 – u Sabornu crkvu dolaze ministri Ivica Dačić i Srđan Srećković

10:40 – peške, uzbrdo uz ulicu Kralja Petra, u društvu supruge, prvi put posle osam dana štrajka, u javnosti se pojavljuje Tomislav Nikolić

10:50 – uskršnjoj liturgiji zajedno prisustvuju lideri opozicije i vlasti, Ivica Dačić i Tomislav Nikolić

11:40 – predvođeni patrijarhom Irinejom, političari prelaze u zgradu Patrijaršije

12:35 – iz Patrijašrije izlaze ministri Dačić i Srećković – kroz glavna vrata, pet minuta kasnije izlazi Tomislav Nikolić – sporedni ulazom

Inače, policija je novinare odaljila 20-ak metara od ulaza, pa je preostalo samo snimanje iz velike daljine.

Sastanak bez politike?

Umesto Tomislava Nikolića, kraj njegovog štrajka glađu objavio je član Srpske napredne stranke Vladimir Božović.

"Sa patrijarhom je imao čin kucanja jajetom i pojeo je to jaje i na taj način u Patrijaršiji je okončano sve", rekao je Božović.

Božović je potvrdio da je i ministar policije i lider SPS Ivica Dačić bio prisutan, ali nije želeo da kaže o čemu se razgovaralo.

Iako je funkcioner SNS Aleksandar Vučić rekao da će naprednjaci okretati glavu od vlasti "i u pozorištu", ispalo je da se prvi sastanak vlasti i opozicije desio ubrzo po Nikolićevom izlasku iz bolnice.

Ministar Srđan Srećković kaže da se iako su sedeli sa Tomislavom Nikolićem za istim stolom, nije bilo razgovora o politici.

"Ne, nikakvih razgovora vezanih za politiku nije bilo", rekao je Srećković.

Upitan da prokomentariše Nikolićev prekid štrajka, ministar Srećković kazao je da je danas "veliki hrišćanski praznik, danas je vreme u kome svi treba da praštamo, da se sjedinjujemo i da u krugu porodice provedemo ovaj veliki dan".

Prema rečima naprednjaka Vladimira Božovića, Tomislav Nikolić upravo će tako provesti praznik - uz porodicu, a lekari su mu takođe savetovali i da se odmara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: