Čitaku: Negativan uticaj izveštaja

Zamenica ministra spoljnih poslova Kosova Vljora Čitaku kaže da je izveštaj Dika Martija, izvestioca Saveta Evrope, negativno uticao na nova priznavanja Kosova.

Izvor: B92

Utorak, 28.12.2010.

14:15

Default images

Ona kaže da je izveštaj u kom se govori o odgovornosti Hašima Tačija u trgovini organima nestalih Srba negativno uticao na percepciju drugih zemalja o Kosovu.

Vljora Čitaku kaže i da očekuje angažovanje Ministarstva spoljnih poslova Albanije, ali i drugih prijateljskih zemalja da lobiraju za veći broj priznanja nezavisnosti Kosova.

Zamenica ministra, pošto je Skender Hiseni podneo ostavku kad i svi ministri Demokratskog saveza Kosova, kazala je da je 2010. godina bila uspešna sa aspekta angažovanja MIP-a.

Kao uspeh, Vljora Čitaku je navela odluku Međunarodnog suda pravde kojom je, kako tvrdi, legalizovano jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova, a potom i usvajanje Rezolucije na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Vljora Čitaku je navela da MIP u 2011. godini očekuju mnogi izazovi, među kojima i osnaživanje subjektiviteta Kosova na međunarodnoj sceni.

Kosovo je tokom ove godine priznalo osam država, odnosno 72 od jednostrano proglašene nezavisnosti u februaru 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: