Kineski kredit za most Zemun-Borča

Srbija će se kod kineske Export-Import banke zadužiti 217,4 miliona američkih dolara za most Zemun-Borča.

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2010.

13:06

Default images

Na raspolaganju će joj biti i kredit Evropske investicione banke od 40 miliona evra za Obilaznicu oko Beograda, utvrđeno je zakonima koje je usvojila Skupština Srbije.

Ugovor o izgradnji mosta Zemun-Borča sa saobraćajnicama 15. aprila 2010. godine zaključili su Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan Srbije kao naručilac, grad Beograd kao korisnik i China Road and Bridge Corporation kao izvođač.

Ugovorom je predviđeno da Evropska investiciona banka stavi na raspolaganje JP "Putevi Srbije" 40 miliona evra za izgradnju sekcije B5 obilaznice oko Beograda od Orlovače do Avale, u dužini od 4,5 kilometara uključujući izgradnju pet mostova i jednog tunela.

Skupština je potvrdila i davanje garancije u korist Export Development Canada po zaduženju RTB Bor za 135 miliona evra kako bi ta kanadska agencija odobrila kredit do 101 milion američkih dolara i 55 miliona evra za rekonstrukciju topionce i izgradnju nove fabrike sumporne kiseline u RTB Bor.

Potvrđen je i Ugovor o garanciji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj za Železnice Srbije za zajam od 100 miliona evra za program rehabilitacije pruga duž Koridora 10, uključujući nabavku mehanizacije za održavanje pruga i nabavku oko 15 višesistemskih elektrolokomotiva.

Parlament je potvrdio i ugovor o garanciji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj za zajam od 40 miliona evra za EPS za nabavku i ugradnju elektronskih brojila, zajedno sa opremom za daljinsko očitavanje i isključenje.

Skupština Srbije potvrdila je i Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kazahstanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: