Deaktivirana bomba u Stavropolju

Eksplozivna naprava pronađena u automobilu parkiranom kod jednog kafea u ruskom gradu Stavropolju deaktivirana je, javile su ruske novinske agencije.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2010.

14:40

Default images

Agencije prenose istovremeno i da je anonimna dojava o podmetnutoj bombi u školi u Beslanu bila lažna.

Agencija Itar-Tas izveštava da je u Stavropolju u parkiranom automobilu bio leš muškarca i pored njega eksplozivna naprava od 30 kilograma.

Prema preliminarnim nalazima, reč je o 43-godišnjem meštaninu Genadiju Tolbotovu.

Ruska državna agencija javila je i da je u tom gradu u istoimenoj pokrajini Rusije pronađen i drugi minirani automobil marke "lada kalina", koji je bio 50 metara udaljen od prvog miniranog vozila.

I ta naprava je deaktivirana, naveo je Itar-Tas, dodajući da su u gradu povećane mere bezbednosti.

Agencija podseća da je 26. maja u Stavropolju odjeknula ekplozija kod Doma kulture i sporta uoči koncerta čečenskog folklornog ansambla i da je poginulo osam osoba, a više od 40 ljudi ranjeno.

Agencija RIA Novosti javila je da je bila lažna jutrošnja informacija o podmetnutoj bombi u školi broj 4 u severnoosetijskom gradu Beslanu, poznatom po terorističkom napadu na školu broj 1 iz 2004. kada su život izgubile 334 osobe, od kojih 186 dece .

Pres služba MUP-a Severne Osetije saopštila je da je dojava bila lažna i da specijalne ekipe nisu pronašle nikakve znake postojanja eksplozivnih naprava, a trenutno se ustanovljava identitet osobe koja je telefonom nazvala školu i saopštila da je podmetnuta bomba.

Posle dojave bili su evakuisani učenici i učitelji škole koja je u neposrednoj blizini naftnog postrojenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: