"Agrokor": Bolje u SRB nego u HR

Vlasnik hrvatske kompanije "Agrokor" Ivica Todorić izjavio je da u Srbiji ima mnogo više mogućnosti za ulaganje nego u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Sreda, 30.06.2010.

12:11

Default images

"Srbija ima veliku priliku za proizvodnju, izvoz i konkurentnost prehrambene industrije, zato je naše strateško opredeljenje da investiramo velika sredstva u kompanije u Srbiji", rekao je on.

Vlasnik najveće privatne kompanije u Hrvatskoj je istakao da bi sa srpskim kompanijama mogao da sarađuje u širenju na tržištu Evropske unije.

Na pitanje da li postoji mogućnost da zajedno sa "Deltom" nastupi u zauzimanju tržišta Evropske unije, Todorić je rekao da bi "prihvatio takvu mogućnost" i istakao da njegova kompanija "Agrokor" i "Delta", Miroslava Miškovića, jako dobro sarađuju.

Ivica Todorić je u Srbiju ušao 2003. kupovinom "Frikoma", preko kojeg je postao i vlasnik fabrike za flaširanje vode "mivela". U Srbiji je vlasnik trgovinskog lanca "Idea", uljare "Dijamant", mlinarskog preduzeća i manjeg dela "Svislajon Takova".

U Futogu je poršle sedmice otvorio farmu za tov junadi kapaciteta 2.000 grla godišnje i otkupni centar za voće i povrće u Begeču, gde prve godine planira da kupi oko 25.000 tona voća i povrća, navodi Pres.

Prema rečima Todorića, preko firmi u Srbiji "Agrokor" godišnje ostvari promet od 600 miliona evra, od čega je 40 miliona izvoz.

"Zapošljavamo oko 7.000 radnika i želimo da zaposlimo još jer planiramo da otvorimo još dve farme i dva otkupna centra", rekao je Ivica Todorić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: