Preživeli dečak napustio Libiju

Tripoli -- Devetogodišnji Holanđanin, jedini preživeli avionske nesreće blizu Tripolija u kojoj su poginule 103 osobe, napustio je danas Libiju.

Izvor: Beta
Podeli

On je avionom otputovao u Holandiju, javile su agencije sa lica mesta.

Dečak Ruben van Asou je Libiju napustio u pratnji rođaka i svog libijskog lekara sanitetskim avionom koji bi trebalo da sleti na vojni aerodrom u Ajndhovenu na jugu Holandije. Zbog dečakove privatnosti, holandske vlasti ne objavljuju tačno mesto sletanja.

U padu aviona libijske kompanije Afrikijah ervejs na letu iz Južne Afrike, u sredu prilikom sletanja na aerodromu u Tripoliju, poginule su 103 osobe među kojima i dečakovi roditelji i jedanestogodišnji brat.

Ruben se vraćao sa roditeljima i bratom sa safarija u Južnoj Africi kada se dogodila nesreća. Njemu su u sredu operisani brojni prelomi nogu, a zadobio je i kontuzije glave i lica.

U četvrtak je njegov lekar rekao da se dečak oporavlja i da je počeo da govori.

Svet

Sednica SB zbog izraelskog napada

Istanbul, Ankara, Brisel, Tel Aviv, Teheran -- SB UN sazvao hitnu sednicu zbog napada izraelskih komandosa na humanitarni konvoj za Gazu, kada je prema izraelskim izvorima poginulo devetoro putnika.

Svet ponedeljak 31.05. 23:33 Komentara: 126

Počeo samit EU-Rusija

Moskva -- Ruski predsednik Dmitrij Medvedev, predsednik Evropske unije Herman Van Rompej i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo sastali se u Rostovu na Donu.

Svet ponedeljak 31.05. 21:57 Komentara: 0

Osude napada na humanitarni konvoj

Kampala, Brisel, Nakara, Teheran -- Generalni sekretar UN osudio izraelski napad na brodove koji su prevozili humanitarnu pomoć. EU traži istragu. Turska povukla ambasadora iz Izraela.

Svet ponedeljak 31.05. 17:34 Komentara: 6

Pakistan: Ubijena 42 talibana

Kaladža -- Pakistanski borbeni avioni napali su uporišta talibana u regionu Orakzai, na severozapadu Pakistana, i ubili 42, a ranili 18 talibana, saopštili su zvaničnici.

Svet ponedeljak 31.05. 15:47 Komentara: 0
strana 1 od 235 idi na stranu