Kosovo: Niže cene poziva ka Srbiji

Operater fiksne i mobilne telefonije na Kosovu, "Pošta i telekom" i "Monako telekom" od danas je snizio cene poziva ka mrežama u centralnoj Srbiji za 50 odsto.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.04.2010.

17:43

Default images

Zbog ovog sniženja, najjeftinija tarifa za minut poziva će koštati 10 centi. Pozivi sa mobilne mreže "Valja" (Talas) prema srpskim operaterima "Telenor", "Vip" i "Mts", koštaće 28 centi (sa PDV-om) po minutu za pripaid korisnike, dok će za iste pozive prema fiksnoj telefoniji Srbije koštati 19 centi (sa PDV-om) po minutu, saopšteno je iz PTK Kosova.

Postped korisnike operatera "Valja" pozivi prema mobilnim operatorima Srbije, koštaće 0,24 centi, dok će pozivi prema fiksnoj telefoniji Srbije koštati 10 centi.

Ponuda jednog od dva kosmetska operatera usledila je šest dana pošto su odlukom Regulatorne agencije za telekomunikacije Kosova iz većeg dela pokrajine južno do reke Ibar uklonjeni predajnici i antene mobilnih operatera iz Srbije.

"Valja" je do sada podelila preko 5.000 kartica za mobilne telefone u srpskim sredinama na Kosmetu.

Zbog uklanjanja predajnika i antena srpskih operatera u sredinama južno od Mitrovice bez mobilne telefonije je ostalo više od 100.000 Srba.

Zbog nestanka signala mobilne i fiksne mreže operatera iz Srbije u blokadi su i službe hitne pomoći u srpskim sredinama i domovi zdravlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: