Pakistan: Ubijeno 9 pobunjenika

Islamabad -- Devet osoba za koje se sumnja da su pobunjenici ubijeno je u dva odvojena napada bespilotnih američkih letelica na severozapadu Pakistana.

Izvor: Tanjug
Podeli

U prvom napadu, izvedenom u blizini Miran Šaha, sedišta plemenske agencije Severnog Vaziristana, ispaljene su dve rakete na vozilo koje je navodno prevozilo pobunjenike. Tom prilikom ubijeno je šest osoba, a jedna kuća je delimično oštećena, javila je agencija Kjodo.

Drugi napad izveden je zapadno od Miran Šaha. Tada je ispaljeno najmanje tri rakete, takođe, na vozilo kod mesta Madahela. Ubijene su tri osobe.

Američke snage su poslednjih meseci pojačale napade sa bespilotnim letieicama u pakistanskim oblastima Severni Vaziristan i Južni Vaziristan, plemenskim oblastima uz granicu sa Avganistanom.

Juče je u takvom napadu na skrovište pobunjenika u Severnom Vaziristanu ubijeno 10 osoba za koje se sumnja da su pobunjenici.

Svet

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Dogovor o sankcijama Iranu

London -- Šest vodećih svetskih sila dogovorile su se da u narednih nekoliko dana započnu rad na novim sankcijama za Iran zbog njegovog spornog nuklearnog programa.

Svet sreda 31.03. 20:07 Komentara: 6

Referendum u Iraku

Bagdad -- Frakcija Moktade al Sadra konsultovaće irački narod putem referenduma o tome kog kandidata za premijera da podrži, saopštili su predstavnici te frakcije.

Svet sreda 31.03. 17:42 Komentara: 0
strana 1 od 252 idi na stranu