Leskovac: Otvoren novi vodosistem

Potpredsednik Vlade Ivica Dačić svečano je u Gorini kod Leskovca otvorio fabriku vode čime je i zvanično počeo sa radom Regionalni vodosistem ”Barje“.

Izvor: B92

Utorak, 22.12.2009.

20:02

Default images

Puštanjem u probni rad vodosistema “Barje“ posle 25 godina je završena najveća investicija na području Jablaničkog okruga. Do sada je u izgradnju vodosistema “Barje“ uloženo oko 80 miliona evra.

“Nema ulaska u Evropsku uniju dok ne postignemo veći kvalitet standarda građana a to možemo samo izgradnjom ovakvih vodovoda, boljih puteva i ostale infrastrukture. Nakon toga, kada Srbija bude ušla u EU to neće biti poklon našoj zemlji, već to biti naša zasluga”, rekao je Dačić na otvaranju vodosistema “Barje“

“Vrlo je bitno da sada prvi put imamo konsenzus vladajućih partija kuda treba da idemo i jedini put je ulazak u Evropu“, ocenio je on.

Potpredsednik Vlade naglasio je da će Srebija ubuduće kvalitetnim životom braniti nacionalne interese, ali zato moramo da se ravnomerno razvija.

Dačić je ponovio da izbora uskoro neće biti, a da će se država obračunati sa huliganima koji ometaju sportske priredbe.

“Uhapsićemo sve za koje imamo dokaze da su izvršili neko krivično delo tokom sportskih manifestacija i tu niko neće biti pošteđen, pa makar on bio i pripadnik Vojske ili policije“, kazao je ministar policije.

Svečanom otvaranju fabrike vode pored predstavnika Vlade Srbije prisustvovao je i ministar poljoprivrede Saša Dragin, koji je takođe najavio veću pomoć jugu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: