Pritvor optuženom za ubistvo Srba

Mahmutu Ukšiniju (31), optuženom za ubistvo dva Srbina u okolini Orahovca 1999, sudija Euleksa odredio je jednomesečni istražni pritvor.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.07.2009.

09:45

Default images

Pritvor Ukšiniju odredio je bugarski sudija Dragomir Jordanov, prihvatajući zahtev međunarodnog tužioca Roberta Dina. U obrazloženju istražnog sudije za određivanje mere istražnog zatvora navodi se da je glavni razlog "mogućnost njegovog bega sa Kosova".

Određivanju jednomesečnog pritvora usprotivili su se advokati odbrane Iljaz Kondoli i Florin Vrtopi, koji su tvrdili da je "optužnica politički motivisana" i tražili da Ukšiniju bude određen samo kućni pritvor.

Ukšini je uhapšen u Makedoniji pod optužbom za teške ratne zločine izvršene na Kosovu, a početkom ove sedmice izručen je kosovskim vlastima.

Uhapšen je u novembru 2008. godine u Skoplju na osnovu međunarodne poternice koju je izdala Srbija. Ukšinija je 2006. već saslušavala UNMIK policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: