Čeku: Del Ponteova bila pristrasna

Bivši komandant OVK Agim Čeku negira da je bilo organizovane trgovine organima srpskih zarobljenika i tvrdi da je tužiteljka Karla del Ponte bila pristrasna.

Izvor: B92, TV Vijesti

Ponedeljak, 16.03.2009.

18:56

Default images

Karla del Ponte je bila frustrirana i pristrasna i zato je objavila tvrdnje da su počinjeni zločini nad kidnapovanim Srbima i nealbancima i da je bilo navodne trgovine organima, rekao je nekadašnji premijer Kosova za podgoričku TV Vijesti. Čeku kaže i da na Kosovu nije bilo organizovanih, već samo pojedinačnih zločina, koji su se događali po završetku rata.

Agim Čeku tvrdi da je za slučaj trgovine organima kidnapovanih Srba i nealbanaca u žutoj kući u centralnoj Albaniji čuo od Karle del Ponte.

Nekadašnji kosovski premijer smatra da je bivša tužiteljka Haškog tribunala imala specijalne motive za to da ove tvrdnje objavi u svojim memoarima.

“Ona je bila dostra frustrirana sa OVK. Mislim da nije imala razloga, ali je bila zainteresovana da što više optužbi za OVK napravi. Mislim da je bila pristrasna u svom radu“, ocenjuje Čeku.

“To su tako monstruozne optužbe da zaslužuju detaljnu istragu i zaslužuju da svi učestvujemo u tome i kažemo šta znamo. Ja osobno ništa ne znam o tome i osobno ne mogu verovati da se tako nešto desilo. Ali, neka istraga pokaže“, poručio je on.

Čeku kaže da on nije činio, ni video zločine, niti zna da ih je na Kosovu bilo, ali kaže da i ako je zločina bilo, to su bili pojedinačni slučajevi. Oni su se događali, kaže Čeku, tek po završetku rata.

“Kad se rat završio, kad je počeo nekontrolisani povratak, onda se to dešavalo. Odgovorno tvrdim da nije bilo organizovano i nije bilo orkestrirano“, tvrdi Čeku.

Čeku je pozivao pravosudne organe da bi proverio sve navode o zločinima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: