Naredne nedelje izbor šefa KOA

Predsednik i premijer Kosova imenovaće tokom naredne sedmice prvog direktora Kosovske obaveštajne agencije, piše prištinski Ekspres.

Izvor: B92

Nedelja, 30.11.2008.

13:32

Default images

Razgovori između predsednika, premijera i međunarodnih predstavnika na Kosovu o tome ušli su u završnu fazu, rekli su tom dnevniku zvaničnici privremene vlade Kosova. U konsultacijama za izbor prvog čoveka KOA, koji traju već više od šest meseci, pored predsednika i premijera uključeni su predstavnici međunarodne zajednice.

"Na stolu predsednika i premijera su sada samo dva imena. Oni tokom sledeće nedelje treba da odluče koji će od njih biti direktor KOA", rekao je izvor Ekspresa, ne navodeći imena kandidata.

Tokom dosadašnjih konsultacija u javnosti su se pojavljivala mnoga imena mogućih kandidata za direktora Agencije.

Predstavnici opozicije, ali i pojedinci iz vladajuće koalicije, kritikovali su predsednika i premijera zbog odugovlaćenja u imenovanju direktora obaveštajne agencije.

Izbor direktora KOA i konstituisanje ustavnog suda Kosova su, zasad, ostali jedini zadaci koji nisu zaokruženi u okviru uspostavljanja institucija Kosova na osnovu novog ustava, naveo je Ekspres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: