Novi upad u agenciju Beta

Beograd -- Pristalice haškog optuženika Radovana Karadžića večeras su ponovo upale u prostorije novinske agencije Beta.

Izvor: FoNet, Beta
Podeli

Oni su Beti predali saopštenje, ali i snimali zaposlene. U svojim saopštenjima demonstranti izražavaju nezadovoljstvo što Beta ne izveštava sa njihovih protesta. Novinska agencija Beta zahtevala je 11. septembra od policije da reaguje povodom učestalih dolazaka pripadnika Pokreta 1389 u sedište te medijske kuće.

Pripadnici MUP-a od tada stoje ispred agencije u vreme protresta, ali se ipak u više navrata događalo da predstavnici samozvanog "Protesta 2008" ulaze u prostorije Agencije.

Prilikom prva dva upada oni su snimali novinare i zaposlene, a to su učinili i danas kada je jedan od dvojice demonstranata mobilnim telefonom snimao zaposlene.

Pripadnici Pokreta 1389 sinoć su ispred vrata Helsinškog odbora za ljudska prava ostavili maketu kukastog krsta.

Ombudsman osudio incidente

Zaštitnik građana Saša Janković osudio je incident ispred prostorija Helsinškog odbora za ljudska prava u Beogradu.

Podsetimo, juče su pripadnici organizacija "Obraz" i Pokreta 1389 ostavili maketu kukastog krsta u prostorijama Helsinškog odbora.

Janković je u saopštenju naveo da je tim postupkom pređena "linija koja razdvaja demokratiji svojstven sukob mišljenja od pretnje nasiljem i linija koja deli dozvoljeno od nedozvoljenog".

"Kukasti krst u ovom delu sveta simbolizuje ideologiju zbog koje su na najstravičniji način stradali milioni ljudi i predstavlja pretnju, bilo da ga neko nosi kao svoje obeležje ili ostavlja drugom na vratima", istakao je ombudsman.

SDU: Osuda upada u Helsinški odbor

Socijaldemokratska unija osuđuje pretnje Helsinškom odboru za ljudska prava u Srbiji i jučerašnji pokušaj upada u njegove prostorije.

"U toj besomučnoj kampanji protiv Sonje Biserko, predsednice Helsinškog odbora, koje su uglavnom vodili paradržavni mediji, sada se oglasila i udarna pesnica šovinističkih političkih krugova u Srbiji – organizacija 1389, koja inače već nedeljama blokira saobraćaj u Beogradu, na šta vlast ne reaguje", kaže se u saopštenju.

Socijaldemokratska unija "upozorava da svi koji na ovaj linč ćute, postaju, nažalost, i sami saučesnici ugrožavanja osnovnih demokratskih tekovina u Srbiji".

Info

Libija uplatila novac za odštetu

Vašington -- Libija je uplatila 1,5 milijardu dolara fondu namenjenom za isplatu odštete američkim i libijskim žrtvama sukoba te dve zemlje tokom 80-ih godina prošlog veka.

Svet petak 31.10. 22:44 Komentara: 1
strana 1 od 872 idi na stranu