Produžen pritvor čelnicima Agroživa

Vrhovni sud Srbije produžio je za još dva meseca pritvor četvorici funkcionera Agroživa, osumnjičenim za zloupotrebe ovlašćenja, oštećenje poverilaca i pranje novca.

Izvor: B92

Petak, 27.06.2008.

11:54

Default images

Pritvor je produžen okrivljenima Milanu Antiću, Šandoru Juhasu, Zoranu Prebiračeviću i vlasniku "Agroživa" Miroslavu Živanovu, a sud je, donoseći takvu odluku, ocenio posebno teške okolnosti krivičnog dela i visinu zaprećene kazne.

Okrivljeni Antić i Šandor, kao odgovorni u preduzećima koja posluju u sistemu "Agroživa" i Prebiračević, koji je bio direktor te kompanije, sumnjiče se da su doprineli da Živanov i ostali suvlasnici steknu višemilionske novčane iznose, navodi se u saopštenju suda.

Živanov se sumnjiči za pribavljanje 1,5 milijardi dinara imovinske koristi, kao i podstrekavanje 20 osoba na ukupno 18 krivičnih dela, kao i da je omogućio da tri društvena preduzeća postanu vlasništvo "Agroživa".

Od ponedeljka minimum procesa rada

Radnici "Agroživa " u Jagodini od ponedeljka, 30. juna, počeće minimumom procesa rada od 30 odsto nakon što im je isplaćen drugi deo martovske zarade.

Kako je novinarima rekla predsednica Sindikata "Nezavisnost" Mirjana Lazić, iz uprave firme rečeno im je da su protiv organizatora štrajka podnete krivične prijave, ali da se oni ne obaziru na to i da će u ponedeljak raditi na higijeni klanice, a u utorak nastaviti minimumom procesa rada.

Radnici "Agroživa" traže da im se isplate sve zaostale zarade i uplate doprinosi za penzijsko-invalidsko osiguranje u poslednjih pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: