Proglašene dve manjinske liste

RIK proglasio večeras izborne liste "Bošnjačka lista za evropski Sandžak - dr Sulejman Ugljanin" i "Mađarska koalicija" za parlamentarne izbore, raspisane za 11. maj.

Izvor: B92

Petak, 11.04.2008.

22:52

Default images

Utvrđeno je da je "Bošnjačka lista za evropski Sandžak - dr Sulejman Ugljanin" dostavila ukupno 11.550 izjava birača koji podržavaju izbornu listu, a "Mađarska koalicija" ukupno 11.952 izjave i da su se stekli uslovi za njihovo proglašenje.

Prvi na "Bošnjačkoj listi za evropski Sandžak" je lider Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin, a prvi na listi "Mađarske koalicije" je lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

"Bošnjačku listu za evropski Sandžak" čine Stranka demokratske akcije Sandžaka, Socijalno-liberalna partija Sandžaka, Bošnjačka demokratska stranka Sandžaka i Reformisti Sandžaka.

"Mađarsku koaliciju" čine Savez vojvođanskih Mađara, Demokratska stranka vojvođanskih Mađara i Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara.

Utvrđeno je da i jedna i druga lista imaju položaj koalicije političkih stranaka nacionalne manjine i da i jedna i druga lista ispunjavaju uslove da odrede svoje predstavnike u prošireni sastav RIK-a i biračkih odbora.

RIK je donela odluku da u njen prošireni sastav ispred "Mađarske koalicije" uđe Snežana Batinić iz Bečeja, kao član i Janoš Dobai iz Torde, kao zamenik člana.

RIK je dosad proglasila izborne liste koalicije okupljene oko Demokratske stranke i G17 plus, Liberalno-demokratske partije, Demokratske stranke Srbije - Nove Srbije, Srpske radikalne stranke i koalicije Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: