Akcija za hvatanje Mladića

Beograd -- Rasim Ljajić je potvrdio večeras da je u Beogradu izvršena akcija u potrazi za Ratkom Mladićem. Bez uhapšenih.

Izvor: Beta
Podeli

Koordinator za sprovodjenje Akcionog plana Rasim Ljajić izjavio je sa skupštinske govornice da je u akciji koja je počela oko 10.30 i trajala do večeras tražen Ratko Mladić, ali niko nije uhapšen. Akcija je izvedena korektno, niko se nije žalio da su mu ugrožena prava i niko od haških optuženika u tom objektu nije pronadjen, naveo je Ljajić.

Tužilaštvo za ratne zločine potvrdilo je da je obavljen pretres vojnog objekta u Deligradskioj ulici u Beogradu, ali da nije pronađena nijedna osoba optužen pred Haškim tribunalom.

U saopštenju Tužilaštva za ratne zločine navodi se da su, u skladu sa akcionim planom Vlade Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom, nadležni vojni organi u zakonito sprovedenom postupku obavili pretres tog vojnog objekta.

"Utvrđeno je da se tamo ne krije nijedna osoba optužena pred Tribunalom u Hagu", piše u saopštenju.

Iz vojnog objekta u Deligradskoj ulici u Beogradu večeras oko 22 sata izašlo je nekoliko policijskih vozila, među kojima i dve "marice" sa otvorenim vratima, kako bi prisutni novinari mogli da vide da u njima nema nikoga.

Novinarima se obratio upravnik vojnog hotela Dane Ćirković, koji je rekao da se ništa ne događa, da su posete do 22 časa, posle čega se kapije zatvaraju i zamolio predstavnike štampa da dođu sutra.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da je u vojnom hotelu u Deligradskoj ulici pretreseno 300 soba, iako je postojao nalog za pretres samo sobe broj 416.

Nikolić je to kazao za skupštinskom govorncom citirajući dokument iz suda i tužilaštva.

On je naveo da je policija od 9.30 pretresala taj objekat i da bi to još činila da je poslanici SRS nisu prekinuli svojim nastupom za skupštinskom govornicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 46 idi na stranu