"Rosa" i zvanično deo "Koka-kole"

Surdulica -- Boris Tadić rekao je da je voda "Rosa" postala međunarodni brend, zahvalivši se zbog toga i Draganu Tomiću.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je brend "Rosa" postao međunarodni, nakon što je "Koka-kola" preuzela "Vlasinku". Prilikom posete Surdulici, gde je svečano predata fabrika "Vlasinka", jedna od vodećih domaćih proizvođača vode, koja je 14. aprila postala deo "Koka-kole", Tadić je zbog toga odao priznanje i Draganu Tomiću, direktoru "Simpa".

"Bez obzira na sve političke komentare, ja i ovom prilikom izražavam zahvalnost predsedniku kompanije Simpo Draganu Tomiću zbog vizije koju je pokazao otvarajući Rosu i investirajući u južnu Srbiju. To je dokaz kako ljudi iz različitih političkih opcija umeju da uključe iskustvo i vizije za doborobit zemlje", rekao je Tadić u Vlasotincu.

Tadić je rekao da je potrebno otvoriti novu liniju proizvodnje u "Vlasinci", što će doprineti novim zaposlenjima, doneti nove prihode budžetu i rezultirati novim investicijama.

Generalni direktor kompanije "Koka-kola" za Srbiju i Crnu Goru Stefanos Vasidis rekao je da je prvi plan te kompanije da investira u proizvodne i magacinske kapacitete i da uloži značajna sredstva u oblasti marketinga u fabrici "Vlasinka". "Ovim verujemo da će brend 'rosa' postati jedan od vodećih brendova na Balkanu",  rekao je Vasidis.

"Koka-kola" sistem u SCG investira od 1997. godine, kada je kupovina Industrije bezalkoholnih pića "Beograd" predstavljala najveću stranu investiciju u bivšoj SRJ. Kontinuiranim ulaganjem u kvalitet, proizvodnju, brigu o kupcima, zaštitu životne sredine i zaposlene, do danas je investirano više od 130 miliona evra.

Danas "Koka-kola" sistem zapošljava više od 1000 ljudi, ima šest proizvodnih linija, i vodeći je proizvođač bezalkoholnih pića u zemlji, stoji u zvaničnoj informaciji objavljenoj povodom ceremonije preuzimanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 48 idi na stranu