Nagrade grada Beograda

U subotu su na svečanoj sednici Skupštine Beograda saopšteni dobitnici Nagrade grada Beograda za 2004.

Izvor: B92

Subota, 16.04.2005.

14:47

Default images

Nagrade se dodeljuju povodom proslave "Dana Beograda", koja je počela u subotu i trajaće četiri dana.

Dobitnici Nagrade su prevodilac Duško Paunković, za prevod dela "Romani" ruskog pisca Gajta Gazdanova, Dejan Mijač za režiju predstave "Pseći valcer" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Jasna Šekarić za više medalja na međunarodnim i domaćim takmičenjima u streljaštvu, arhitekta Blagota Pešić za arhitektonsko rešenje kuće Pejovića na planini Povlen kod Valjeva, novinar NIN-a Dragoslav Rančić za spoljnopolitičke komentare u tom listu, Arsenije Jovanović za radiofonijsko delo "Četiri vetra", izvedeno na Trećem programu Radio Beograda, Baletski ansambl Narodnog pozorišta u Beogradu za svetsku premijeru baleta "Ko to tamo peva" i Vojislav Kostić, Staša Zurovac, Katarina Radošević Galić i Žorž Draušnik, a autori predstave.

Nagradu za društvene i humanističke nauke dobili su Marko Popović i Vesna Bikić, za prirodne i tehničke nauke Miroslav Pavlović, za nauku i pronalazaštvo Nataša Trišović, Nedeljko Krstajić i Tomislav Trišović, a za obrazovanje Predrag Janičić.

Dobitnici nagrade za stvaralaštvo mladih su uredništvo studentskog časopisa TXT i glumica Kalina Kovačević za ulogu u filmu "Jesen stiže, dunjo moja". Posebnu nagradu "Svetislav Stojanović" dobili su vodnik Vatrogasne brigade Beograd Ljubiša Lakićević i vatrogasna jedinica PKB "Padinska skela".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: