Smene u Novom Sadu

Odbornici Skupštine Novog Sada smenili su sve članove Gradske izborne komisije i predsednicu GIK-a Sonju Brkić.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 28.02.2005.

16:06

Default images

Razlog za smenu bio je dopis koji je Sonja Brkić poslala pokrajinskom Sekretarijatu za lokalnu samoupravu povodom žalbi opozicije na nezakonitost prvih sednica novog saziva Skupštine grada. Predsednik Skupštine Novog Sada Zoran Vučević optužio je Sonju Brkić da je napisala podnesak o spornim sednicama, bez pečata, bez protokola i bez sastanka GIK-a i ocenio da je time zloupotrebila službeni položaj.

Odbornici opozicionih Demokratske stranke, koalicije Zajedno za Vojvodinu i G17 plus ranije su optužili vladajuću većinu da je nezakonito konstituisala gradski parlament.

Za novog predsednika GIK-a imenovan je sudija Vrhovnog suda Srbije Slobodan Milošević.

Odbornici vladajuće koalicije, koju čine Demokratska stranka Srbije, Srpska radikalna stranka i Socijalistička partija Srbije, nisu prihvatili predlog opozicije za raspravu o stanju na gradskoj televiziji "Apolo", zbog otpuštanja nekoliko novinara i spornog direktnog prenosa skupa podrške Vojislavu Šešelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: