Janjušević: Oprema je ostala u BIA-i

Zoran Janjušević kaže da su afere protiv njega pokrenute centra koji radi na destabilizaciji Srbije još od 5. oktobra.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.12.2004.

21:25

Default images

Odgovarajući na pitanje o učešću u aferi prisluškivanja političara, koje je navodno sprovedeno tehničkim sredstvima koja su bila u njegovom ličnom vlasništvu, savetnik ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića je rekao da je pomenuti mobilni prislušni centar dobijen na poklon od Nemačke, kako bi se policija uspešnije borila protiv organizovanog kriminala.

Janjušević je kazao da je oprema korišćena u vreme akcije „Sablja“, te da je i dalje u vlasništvu Bezbednosno-informativne agencije:

“Mobilni centar za prisluškivanje je stigao tako što smo imali sastanak sa operativcima nemačkih službi i oni su tražili spisak šta je potrebno državi da bi se obračunala sa organizovanim kriminalom. Mi smo kazali šta nam treba i to je stiglo. I dan-danas se gospodin Rade Bulatović služi s tom opremom. To nisam odneo kući. Iz toga je proistekla priča o mom učestvovanju u prisluškivanju”, kazao je Janjušević gostujući u emisiji Javna tajna TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: