Poziv građanima da štede u domaćim bankama

Izvor: B92

Petak, 31.10.2003.

23:04

Default images

Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić pozvao je u petak uveče građane u Srbiji da štede u domaćim bankama, ističući da su one sigurne. "Otvarajte štedne uloge, banke su dobre", rekao je Dugalić na svečanosti koju je, povodom Svetskog dana štednje, organizovala Poštanska štedionica u beogradskom hotelu "Hajat". Štednja je osnova za rast društvenog proizvoda, jer "bez dugoročne štednje nema ni kredita, koji se koriste za investicije u privredi".

Predstavnik Svetskog poštanskog saveza Sergej Nambi rekao je da poštanske štedionice svuda u svetu imaju najveću mrežu za poslovanje sa stanovništvom. "U 189 zemalja-članica, na više od 700 miliona računa, nalazi se oko tri milijarde dolara", rekao je on. Preko tih računa se obavi oko deset milijardi transakcija godišnje. Nambi je rekao da se prihodi od uloga u Poštanskoj štedionici u SCG mogu koristiti i za modernizaciju privrede, jačanje monetarnog sistema i otvaranje novih radnih mesta.

Direktor Poštanske štedionice Jelica Živković uručila je zahvalnicu načelniku Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore Branku Krgi, kao predstavniku institucije koja je otvorila prvi tekući račun u Poštanskoj štedinoci. Svečanosti su prisistvovali predstavnici Vlade Srbije, Narodne banke Srbije, direktori srpskih kompanija i mnogobrojne ličnosti iz javnog života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: