Đinđić: Ako bi pomoglo, pozvaću na izbore

Beograd --

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Posle sednice Predsedništva DOS na kojoj nije postignuta saglasnost u vezi s podrškom predsedničkom kandidatu Demokratske stranke Srbije Vojislavu Koštunici, potpredsednik te stranke Dragan Maršićanin izjavio je da premijer Srbije Zoran Đinđić "ne može da govori kako se zalaže za uspeh izbora u Srbiji, a da ne pozove građane da na njih izađu”. S druge strane, Đinđić je u izjavi za B92 pozvao birače da glasaju 8. decembra. "Ako bi pomoglo pozvaću uh, pozivam ih. Mislim da su birači sasvim politički zreli, oni procenjuju politički značaj predsedničkih izbora i uspeha ili neuspeha. Sadašnje stanje, gde se predsednik bira pod vrlo strogim uslovima, a nema baš velika ovlašćenja, demotiviše ljude da u tome učestvuju. Moramo nešto da promenimo ili na strani povećanja nadležnosti, ili na strani promene načina izbora. Mislim da je jednostavnije promeniti način izbora, da ga izaberemo u Parlamentu sa istim ovlašćenjima koja ima, i tako bi problem bio rešen", kaže Đinđić.

Dragan Maršićanin je, međutim, uputio primedbe na sednicu DOS u petak na kojoj se "pokazalo da većina nije za uspeh predsedničkih izbora". "Došli smo do istine šta zapravo ostatak DOS, to jest Đinđić, misle o predsedničkim izborima u Srbiji. Stvari su isterane na čistac, nije doneta odluka da birači budu pozvani na izbore i time su oni koji su rekli da jesu za uspeh izbora, a glasali za protiv toga da građani budu pozvani na glasanje pokazali da su obični lažljivci", kaže Maršićanin.

Politika

"Bojkot SNP izraz nemoći"

Predsednik Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Mladen Vukčević izjavio je da je odluka Socijalističke narodne partije o bojkotu predsedničkih izbora

Politika subota 30.11. 19:38 Komentara: 0
strana 1 od 325 idi na stranu