Sedmostruko ubistvo u Leskovcu

Izvor: B92

Nedelja, 28.07.2002.

11:33

Default images

Dragan Cedic iz Leskovca, koji je u noci izmedju subote i nedelje pocinio sedmostruko ubistvo, jos uvek se nalazi u bekstvu. Kako javlja dopisnik Radija B92, izmedju 23:55 i oko pola sata posle ponoci, Dragan Cedic, star 32 godine iz Leskovca, ubio je sedam i tesko ranio cetiri osobe, od kojih je jedna u zivotnoj opasnosti i prebacena je u nisku bolnicu.

Cedic je, zbog dugotrajnih bracnih razmirica i razvoda, pucao na svoju bivsu suprugu, Biljanu Cedic, staru 28 godina, u ulici Milete Calovica, broj 17, gde je ubio jos cetiri osobe. Bez zivota su ostale Draganine rodjene sestre, Ivana Klacic iz Pozarevca i Jelena Zdravkovic iz Leskovca. U istoj kuci su poginuli Boban Zdravkovic iz Leskovca, Jelenin suprug, kao i komsinica Jelena Zdravkovic, saopstili su u leskovackoj policiji.

Deset minuta pre petostrukog ubistva u ulici Milete Calovica, Cedic je u bilijar klubu "Sedam" ubio Nenada Lukica, starog 31 godinu, a Slavoljuba Krzalica, vlasnika lokala, ranio. Masakr je nastavio u ulici Cara Urosa broj 49, gde je ubio Biljaninu tetku Biserku Ristic, a njenog supruga, Blagoja Ristica i sina starog 16 godina, ranio. Komsije kazu da se ova tragedija mogla predvideti. "Ipak, milicija je kriva. I otac i majka njegovi su javljali da je on naoruzan i da ce napraviti neku nesrecu, da je neuracunljiv", kaze jedan od komsija.Nebojsa Stojcic, istrazni sudija okruznog suda u Leskovcu, rekao je novinarima nakon obavljenog uvidjaja da je ubica koristio automatsku pusku kalibra 7,62mm, cije su caure pronalazene na sve tri lokacije. U policiji nema Cedicevog kriminalnog dosijea. Jos nije ustanovljeno kako je nabavio pusku. "Prema neproverenim podacima, bio je sest dana na Kosovu, i vracen je otuda", rekao je Stojcic. Ubica je, u medjuvremenu, pobegao u pravcu Lucja, koje se nalazi podnozju planine Kukavice, petnaestak kilometara od Leskovca. Specijalizovane ekipe MUP Srbije intenzivno tragaju za njim. U SUP Leskovac, koji poseduje fotografiju ubice, apelovali su na gradjane koji ga primete da se jave najblizem policajcu ili stanici policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: