VESIC: SKUPSTINA SRBIJE U TOKU SLEDECE NEDELJE

Podeli

Clan Glavnog odbora Demokratske stranke Goran Vesic izjavio je da ce Skupstina Srbije najverovatnije biti konstituisana u ponedeljak ili utorak, javlja FoNet.

Vesic je na konferencji za novinare apelovao na sve parlamentarne stranke da "zbog interesa Srbije, posto nije bilo ni jedne primedbe na ponovljene izbore, ne podnose vise prigovore i da odmah Republickoj izbornoj komisiji dostave spisak svojih poslanika". On je dodao da zbog zalbi na rezultate ponovljenih izbora na 19 birackih mesta i roka da stranke dostave spiskove poslanika moze da se prolongira konstituisanje skupstine.

Prema Vesicevim recima Demokratska opozicija Srbije trebalo bi jos da odredi ministra trgovine i ministra za gradjevinarstvo i urbanizam "sto ce biti uradjeno u najkracem mogucem roku". Vesic je izjavio da ce se na prvoj sednici Republicke skupstine odmah posle verifikacije mandata promeniti zakon o ministarstvima i na osnovu tog zakona ce biti utvrdjena nova ministarstva i izabrani novi ministri.

Vesic je ukazao da je u Srbiji ubrzana privatizacija koja se desava od 23. decembra. On je upozorio da ce sve privatizacije koje su izvrsene od 23. decembra do danas biti ponovo proverene u vrednosti procene kapitala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 839 idi na stranu