Na zahtev Tribunala tim Ef-Bi-Aj-a dolazi na Kosovo

Izvor: B92

Utorak, 31.08.1999.

20:18

Default images
Na zahtev Haskog tribunala, tim sastavljen od 66 istrazitelja i naucnih eksperata americkog Federalnog istraznog biroa uskoro ce doputovati na Kosovo, gde ce ispitivati mesta na kojima su pronadjene grobnice. Predstavnik za stampu Ef-Bi-Aj-a Dejv Miler je o ovoj misiji za B2 92 izjavio:

"Medjunarodni krivicni sud za bivsu Jugoslaviju zatrazio je da FBI dodje na Kosovo kako bi pruzio pomoc istraziteljima na terenu. Kao sto znate, taj sud je podigao optuznice protiv izvesnih osoba i od nas je zatrazena pomoc u prikupljanju dokaza protiv tih osoba. Nasi agenti ce raditi u udaljenim oblastima, ispitivace mesta zlocina i svedoke, a obavljace i ekshumacije i autopsije leseva, u pokusaju da se ustanovi njihov identitet. Ovaj posao obavljace specijalni tim strucnjaka za prikupljanje dokaza i laboratorijska ispitivanja. Svi ce oni raditi pod upravom Haskog suda i mi ocekujemo da ce njihov zadatak biti okoncan tokom naredne tri sedmice", rekao je Miler. On je dodao da FBI nije jedini od koga je zatrazena pomoc iz Haga, rekavsi kako je na Kosovo pozvan i tim patologa iz Kanade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: