Jočić: Đukanovićeva izjava nimalo naivna

Izvor: B92

Nedelja, 12.01.2003.

16:44

Default images

Odluka Ustavne komisije da tekst Povelje buduće zajednice Srbije i Crne Gore dostavi parlamentima na usvajanje odvojeno od Zakona o sprovođenju tog dokumenta izazvala je oštro protivljenje Demokratske stranke Srbije i crnogorskih opozicionih partija, čiji su predstavnici bojkotovali zasedanje u subotu. U DSS-u ističu činjenicu da je Komisija donela odlku bez kvoruma i ocenjuju je "nepunovažnom", dok crnogorska opozicija tvrdi da su DOS i DPS izveli "državni udar". Kao glavnog krivca i DSS i SNP navode predsedavajućeg sastanka Dragoljuba Mićunovića, koji u nedelju nije bio dostupan novinarima.

Beograd bi tokom naredne nedelje trebalo da posete zvaničnici Evropske unije. Ustavna povelja se nameće kao logična tema za razgovore sa jugoslovenskim zvaničnicima. Funkcioner DSS-a Dragan Jočić kaže da bi njihov glavni sagovornik morao da bude crnogorski premijer Milo Đukanović, koji je najavio da će Crna Gora za tri godine biti međunarodno priznata država: "To je adresa i to je čovek sa funkcijom koji bi morao da razjasni neke stvari s obzirom na to da mu je zadatak, kao prvog čoveka izvršne vlasti, da harmonizuje život Crne Gore sa životom Srbije kako bi državna zajednica bila harmonizovana. To je ono što predstavnici EU treba da pitaju Đukanovića i ja mislim da njegova izjava nimalo nije naivna."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: