PROTEST STUDENATA

Izvor: B92

Petak, 26.05.2000.

23:17

Default images
Oko 10 hiljada beogradskih studenata odrzalo je u petak protest. Okupljanje je pocelo na platou ispred Filozofskog fakulteta, a zatim je usledila protestna setnja prema Patrijarsiji Srpske pravoslavne Crkve, a zatim i do skupstine grada gde je odrzan sastanak lidera opozicije. Posle javnog upozorenja opoziciji ispred skupstine grada da vise nema vremena za cekanje i da je potrebno krenuti u konkretne akcije, studenti su odlucili da sutra prisustvuju mitingu i saslusaju planove opozicije. Protest studenata Beogradskog univerziteta zavrsen je danas oko 15.00 casova pred Skupstinom grada, posle govora gradonalcelnika Vojislava Mihajlovica, ali se lideri udruzene demokratske opozicije nisu obratili visokoskolcima, iako su okupljeni ocekivali da ce oni to uciniti. Mihajlovic je porucio studentima da "ne dozvole da neko pravi razliku izmedju udruzene demokratske opozicije i pokreta Otpor" i pozvao ih da se sutra okupe na Trgu Republike i "pokazu otpor ovom zlu koje nam se desava".

Oko 300 studenata kragujevackog Masinskog fakulteta protestovalo je zbog, kako su naveli, "krsenja elementarnih prava studenata i narusavanja autonomije univerziteta neobjasnjivim prekidom nastave". Sa zbora na Masinskom fakultetu upucen je poziv svim studentima kragujevackog Univerziteta "Svetozar Markovic" da se u ponedeljak okupe na protestnom skupu na Masinskom fakultetu. Ucesnici skupa podrzali su studente beogradskog Univerziteta i osudili nedavno prebijanje studenata arhitekture u fakultetskoj zgradi.

Oko dve hiljade studenata niskog univerziteta protestovalo je u petak ispred Pravnog i Ekonomskog fakulteta odakle su krenuli u protestnu setnju do zgrade niske policije. Protest je organizovala Studentska unija i pokret Otpor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: