Pocela izborna tisina na jugu Srbije

Izvor: B92

Petak, 09.08.2002.

09:43

Default images
Od prvih minuta posle ponoci pocela je izborna tisina pred ponovljeno glasanje na birackim mestima u Bujanovcu, gde inace jos uvek traju polticki sukobi izmedju Demokratske stranke i Demokratske alternative, javlja dopisnik Radija B 92 Radoman Iric.

U nedelju se u Bujanovcu ponavljaju lokalni izbori na 11 od ukupno 60 birackih mesta, a sansu da glasa imace 13.600 Albanaca. Ponovljeni izbori ne mogu drasticno uticati na izbor predsednika opstine, ali se promene mogu dogoditi u buducem sastavu skupstine opstine, gde je od ukupno 41 mesta, prema dosadasnjim izbornim rezultatima Albancima pripalo 24, a Srbima 17 mesta.

Pred ponavljanje izbora, u Bujanovcu su aktuelniji sukobi u lokalnom DOS-u. Juce je Goran Taskovic sef izbornog staba Koalicije za Bujanovac i predsednik Opstinskog odbora Demokratske stranke izjavio da on ne zeli da ucestvuje u prljavim izbornim radnjama Demokratske alternative. Dva sata kasnije iz Covicevog tabora u Bujanovcu, Taskovicu je uzvraceno istom merom. U cetvrtak po podne na trecoj po redu konferenciji za novinare, predsednik i potpredsednik Demokratske alternative Bogoljub Tomic i Bratislav Lazarevic, obavestili su novinare da Taskovic ne dozvoljava upotrebu pecata Demokratske stranke i ne zeli da stavi svoj potpis na neka nova resenja za srpske sastave birackih odbora, a kod nadleznih su registrovani njegov potpis i pecat njegove stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: