Akcija "Otpora" na godisnjicu ubista Slavka Curuvije

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.04.2000.

19:55

Default images
Povodom godisnjice ubistva Slavka Curuvije, osnivaca i vlasnika listova “Dnevni telegraf” i “Evropljanin”, studentski pokret “Otpor” u ponedeljak je u Beogradu delio plakat pod nazivom "Gnevni telegraf". Jedan od aktivista “Otpora” koji su na 4 standa u gradu podsecali Beogradjane na godisnjicu Curuvijinog ubistva, rezimirao je za B2-92 plakat “Gnevni telegraf” koji podseca na naslovnu stranicu nekadasnjeg “Dnevnog telegrafa”, a na kojem se izmedju ostalog, nalazi i letak “Otpora” zbog kojeg je DT u oktobru 1998. godine bio kaznjen:

"Imate clanak gde mozete da vidite da cak ni za vreme Tita nijedan novinar nije ubijen. Pored toga vidite da su ubice Slavka Curuvije jos uvek na slobodi, da za 12 meseci policija cak nije objavila ni da je na tragu zlocina i da je g. Curuvija ubijen kukavicki sa ledja na pravoslavni Uskrs. U 'Gnevnom telegrafu' mozete da vidite i clanak koji je u 'Ekspres politici' 6. aprila 1999. objavio Miroslav Markovic pod naslovom 'Curuvija docekao bombe', i bez obzira na moguce namere pisca teksta to je bio poziv na linc", kaze otporas.

“Otpor” i Nezavisno udruzenje novinara Srbije ce u utorak u 13 sati otkriti spomen plocu Slavku Curuviji u Svetogorskoj ulici 35, odnosno na mestu gde je 11. aprila prosle godine ubijen. OTPOR i NUNS ce sutra u 12 sati u Medija centru odrzati i komemorativni skup, a prethodno ce na Novom groblju Curuviji biti odrzan i jednogodisnji pomen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: